Deelnemende bedrijven 2023

Partners van de bedrijvendag:

VDL ETG Almelo

Web: https://www.werkenbijvdl.nl/

VDL Enabling Technologies Group (ETG) Almelo ontwikkelt en produceert complexe en innovatieve modules en systemen waarvan anderen denken dat het onmogelijk is. Wij werken o.a. aan de verdere ontwikkeling van computerchips, het bestrijden van ziekten en het onderzoeken van het heelal. Met een team van 650 enthousiaste en gedreven collega’s ontwikkelen en produceren we hightech apparatuur. Dat doen we voor internationale klanten in de semiconductor, solar, medische en aerospace industrie.

De combinatie van engineering en hightech productiefaciliteiten onder één dak maakt VDL ETG uniek. VDL ETG Almelo is een trotse werkgever met fantastische carrièremogelijkheden voor technische professionals in binnen- en buitenland. We beschikken over diverse functies op allerlei werkterreinen en niveaus, van productie tot en met managementfuncties. Onze medewerkers zijn onze kracht, vandaar onze slogan: Kracht door samenwerking.


Marel

Web: https://marel.com/

Marel is a global leader in transforming the way food is processed.

We support the production of high quality, safe and affordable food by providing solutions, services and software to the poultry, meat and fish processing industries, in addition to the newly acquired verticles of pet food, aqua feed and plant-based proteins.

Sustainability is at the core of our business, our groundbreaking solutions reduce waste while improving yields and creating economic value.

With a network of around 8,000 people in over 30 countries, we’re always close by and ready to help. From the first spark of inspiration to implementing a solution, we’re committed to excellence in everything we do.

partner-vdl-enabling-technologies-group-almelo.png
marel_logo.png

Deelnemende bedrijven:

​​​​​​​HoSt Bioenergy Systems

Web: https://www.host.nl/nl/

De HoSt Groep biedt een volledig bio-energietechnologie portfolio aan : biogasinstallaties, biogasopwerking, biomassaketels en warmtekrachtcentrales. Wij zijn een drijvende kracht achter de energietransitie naar duurzame energie en een leider in energietechnologie voor het realiseren van duurzaamheidsambities.


Masevon

Web: https://masevon.com/

Masevon is een contract manufacturer, gevestigd in Hardenberg. Dat wil zeggen dat wij in opdracht van een klant een machine of een machineonderdeel ontwikkelen en maken. Door onze expertise dragen wij bij aan de technische ontwikkelingen van de toekomst. Onze klanten zitten onder andere in de semiconductor branche, defensie en medical.


Zenna Laser Solutions

Web: https://www.zennalaser.com/

Zenna Laser Solutions is een wereldwijde koploper in het produceren van machines voor innovatieve lasersnij-, lasermarkeer- en laserlastoepassingen. Al drie decennia ontwikkelen en bouwen wij specifieke laserlijnen en machines voor onze klanten in verschillende industrieën, zoals schuurmiddelen en schuurpapier, geïsoleerde tanks, pillow plates en warmtewisselaars, optische film en plastic folie, evenals (technisch) textiel. Innovatie om het productieproces van de klant te verbeteren en een voortdurend streven om te leveren wat we beloven zijn onze belangrijkste drijfveren om succesvol te zijn.


LioniX International

Web: https://www.lionix-international.com/

LioniX International is a leading global provider of customized microsystem solutions in scalable production volumes. We provide customized solutions for OEM’s and System Integrators, from design to fully assembled modules, by vertical integration and in scalable production volumes. We maintain our technology leadership secured by a strong IP position. LioniX International core competences are in Photonic Integrated Circuits (PIC), customized MEMS, and opto-fluidics.


Malvern Panalytical

Web: https://www.malvernpanalytical.com/en

Good to know about Malvern Panalytical.

We draw on the power of our analytical instruments & services to make the invisible visible and the impossible possible. Through the chemical, physical and structural analysis of materials, our high-precision analytical systems & top-notch services support our customers in creating a better world, helping them to improve everything from the energies that power us & the materials we build with, to the medicines that cure us & the foods we enjoy. We partner with the world’s biggest companies, universities & research organizations. They value us not only for the power of our solutions, but also for the depth of our expertise, collaboration and integrity. We serve the world, and are part of Spectris plc, the world-leading precision measurement group. Malvern Panalytical. We’re BIG on small™.


Brusche Process Technology

Web: https://processtechnology.brusche.nl/

Brusche Process Technology heeft ruime ervaring op het gebied van procesoptimalisatie, ontwikkeling, engineering en realisatie van projecten in diverse sectoren. Met specialisten op het gebied van werktuigbouwkunde en procestechniek is Brusche Process Technology in staat innovaties te vertalen van conceptueel ontwerp naar oplossingen die toepasbaar zijn in de markt, met de focus op duurzaamheid.

Wij beschikken over een groot (internationaal) netwerk waarin wij met diverse partijen samenwerken om business te ontwikkelen. Door dit te combineren met Brusche automatisering zijn wij in staat een totaaloplossing te bieden, complete installaties ontworpen en gebouwd onder één dak!


Witteveen+Bos

Web: https://www.witteveenbos.com/nl/

Ingenieursbureau van topklasse
Witteveen+Bos levert met ruim 1.400 medewerkers adviezen en ontwerpen op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Daarmee behoren we tot de top 10 van de Nederlandse ingenieursbureaus. We zetten onze topexpertise in om complexe vraagstukken op te lossen en zijn een betrokken partner voor onze opdrachtgevers. Onze visie daarbij is dat we een ad-vies- en ingenieursbureau van topklasse willen zijn. Topklasse betekent voor ons: zelf heel goed zijn in je vak, samenwerken met andere toppers en werken in een cultuur van onderne-merschap en vertrouwen.

Multidisciplinaire en grensverleggende projecten
Typerend voor onze werkwijze is de multidisciplinaire projectaanpak. We hebben zeven vesti-gingen in Nederland en zijn in totaal in elf landen actief. Onze advieswerkzaamheden omvatten het gehele traject van planstudie, ontwerp en engineering, besteksvoorbereiding tot en met de uitvoeringsbegeleiding en projectmanagement. Zo leveren wij bijvoorbeeld een bijdrage aan de Oosterweelverbinding in Antwerpen, Ring Utrecht en Ruimte voor de Rivier-projecten. Ook zijn we actief in het buitenland met projecten als Masterplan Jakarta en drinkwaterprojecten in Afrika.

Ruimte voor talent en ambitie
Wij hechten sterk aan onze bedrijfscultuur, waarin elke medewerker het beste uit zichzelf haalt, de talenten ten volle benut en maximale klantwaarde biedt. We bieden je een podium waarop je je kunt ontwikkelen en je ambities waar kunt maken. Kies je voor een rol bij Witteveen+Bos, dan kies je voor afwisseling en uitdaging in projecten die uitdagend en grensverleggend zijn.

Nieuwsgierig geworden?
Bezoek dan onze website www.witteveenbos.com en ontdek wat binnen Witteveen+Bos de mogelijkheden zijn op het gebied van stagelopen, afstuderen of werken. Ieder jaar organiseren we ook diverse business courses.


Waste Vision

Web: https://wastevision.com/

Waste Vision stimuleert gemeenten, burgers en bedrijven om fracties te scheiden, en deze zo duurzaam mogelijk in te zamelen. Zo creëren we stap voor stap een samenleving waarin afval niet het einde is, maar het begin van iets moois.
Om deze stimulatie mogelijk te maken heeft Waste Vision een aantal producten ontwikkeld om data te verzamelen zodat afval inzamelaars, gemeenten en burgers geïnformeerd kunnen worden over de status van een inzamelcontainer.
Kijk verder op https://wastevision.com/smart/


Movares

Web: https://movares.nl/

De wereld verandert. Wij veranderen mee. Wij gaan voor data-gestuurd, innovatief en efficiënt werken. Complexe projecten? Daar krijgen wij juist energie van. Ons doel? Iedere dag werken aan een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland!

We hebben een grote ambitie, en we komen er alleen als we het samen doen. Zo leveren wij slimme adviezen en ontwerpen op het gebied van infrastructuur, mobiliteit, digitale transformatie, energietransitie, circulair bouwen en klimaatadaptatie. Dit doen wij voor grote en kleine opdrachtgevers als Rijkswaterstaat, ProRail, provincies, gemeenten, waterschappen en netbeheerders.


Moekotte

Web: https://www.moekotte.nl/

Moekotte is sinds 1966 actief op het gebied van elektrotechniek en industriële automatisering. Wij doen dat in een aantal divisies: Water&Infra, Industrie en Utiliteit.


Waste Treatment Technologies

Web: https://wtt.nl/

We are front-runner in innovation for organic waste treatment. Our technology is state-of-the-art and focused on sustainability. We have designed and build over 120 waste treatment facilities all over the world. We have the expertise to provide our customers with an array of waste treatment technology solutions to deliver the most optimal results. Our turn-key designs are efficient, with standardized concepts, but also customizable and incorporate the newest technology.


OneThird

Web: https://onethird.io/

OneThird is een start up bedrijf waarbij we voedselverspilling in de voedselketen tegen gaan door de houdbaarheid van groente en fruit te voorspellen. Hiervoor maken we gebruik van een zelfontworpen scanner die gebruik maakt van licht en spectroscopie om in het product te kunnen kijken en aan de hand van kunstmatige intelligentie een voorspelling over de houdbaarheid te kunnen doen.

In ons dagelijks werk houden wij ons bezig met de ontwikkeling van hardware in onze scanners, elektronica, spectroscopie, ontwikkeling van onze eigen algoritmes en software, product ontwikkeling voor de algemene behuizing van onze scanners, integratie van onze producten in de productielijn en de automatisering hiervan.

Al met al zijn wij breed geïnteresseerd in verschillende studies en staan wij altijd open voor gesprekken met studenten voor een vacature of het opstellen van een stageopdracht. Momenteel hebben wij dan ook mensen met diverse achtergronden werkzaam bij ons zoals o.a. TN, IPO en BML.


Dynteq

Web: https://www.dynteq.nl/

Dynteq is een ontwerpbureau dat Industriële producten ontwikkelt. We doen dit voor verschillende opdrachtgevers in verschillende branches.


ROSEN Europe

Web: https://www.rosen-group.com/

The ROSEN Group is a worldwide provider of cutting-edge solutions in all areas of the integrity process chain.

'Empowered by Technology' we approach the components of asset care, operational efficiency, diagnostics, and integrity, by understanding the needs of the industry and continuously innovating solutions to provide the optimal response.


Heijmans

Web: https://www.heijmans.nl/nl/

Als groot bouwbedrijf zijn we constant bezig met de grootste en gaafste projecten. Wij combineren bouw, techniek, projectontwikkeling en infra. Wil jij bijdrage aan de contouren van Nederland? Kom dan werken bij Heijmans en bouw mee aan toffe projecten als woonwijken, snelwegen, universiteiten, viaducten en ziekenhuizen. Dit doe je op gave locaties door heel Nederland. Wij geven je de ruimte om te ontdekken wat je ambitie is, wat je kunt en wat er bij je past. Altijd in ontwikkeling. Maak het mee bij Heijmans.


Lectoraar cluster 3

Web: Lectoraat Technologies for Criminal Investigations

Het lectoraat Technologies for Criminal Investigations richt zich op het verbeteren en het toepassen van de opsporing met geavanceerde en vernieuwende technologie. Opsporingsvraagstukken staan centraal binnen het lectoraat. Hierbij hoeft de opsporing niet alleen klassiek reactief en reconstructief van aard te zijn (onderzoek op een plaats delict), maar kan juist ook meer proactief van karakter zijn (gericht op detectie). Innovatie en vernieuwende techniek vormt in beide domeinen de rode draad.

Web: Lectoraat NanoBioInterface

The aim of this research group, headed by dr. Martin Bennink, is on initiating and performing high-level application-driven research in nanobio, the area where nanotechnology and life sciences meet. Topics of projects within the group are lab-on-a-chip technology, synthesis of nanomaterials for various applications, such as magnetic hyperthermia and antibacterial nanocoatings, biomimicry, assay development for blood screening and nanoscale chemical and structural characterization of nanocomposites.

Web: Lectoraat NanoPhysics

The NanoPhysics research group, headed by dr.ir. Cas Damen, aims to bridge the gap between fundamental technology developed at research centres, such as the MESA+ institute at the University of Twente, and applications based on societal challenges. The focus is on implementation of chip-based technologies. Specifically, the following technologies are being studied:

  • Integrated photonics
  • Microfluidics
  • Micro-electromechanical Systems (MEMS)


Lectoraat cluster 2

Web: Lectoraat Sustainable Energy Systems

De samenleving zoekt naar oplossingen voor een versnelling van de energietransitie die nodig is om de klimaatdoelstellingen te bereiken. Deze oplossingen worden gevonden door technologische innovaties, maar die kunnen niet los worden gezien van economische, bestuurlijke, juridische en sociale vraagstukken.

Web: Lectoraat International Water Technology

Although the quality and quantity of water in Netherlands is considered reliable, in many parts of the world the access to sufficient and safe water is a challenge. This challenge will increase in the coming decades with increasing world population and urbanization and the drive towards greening our economy by a transition to bio-based fuels and raw materials.


Lectoraat cluster 1

Web: Lectoraat Mechatronics

The Mechatronics research group focuses on the development of robotic and mechatronic technologies meanwhile examining the effectiveness of the associated systems engineering design methodology. The mission of the Mechatronics research group is: "where systems engineering and modular robotics result into innovations". Watch the video below to learn more.

Web: Lectoraat Lichtgewicht Construeren

Lichtgewicht construeren is tegenwoordig van belang voor verschillende toepassingen, omdat deze lichtheid helpt om energiebesparingen te behalen. In het verleden was met name de luchtvaartindustrie op zoek naar lichtgewichte materialen. In het licht van klimaatverandering en schaarste van grondstoffen worden efficiente en lichte structuren ook gebruikt in de auto-, sport-, verpakkings- en andere industrieën.

Web: Lectoraat Industrial Design

Het lectoraat Industrial Design van Saxion biedt bedrijven kennis en praktijkgericht onderzoek voor de ontwikkeling van vernieuwende producten en diensten. Hierbij worden op creatieve wijze technologische mogelijkheden geïntegreerd met behoeftes van mensen.


Nijhuis Water Technology

Web: https://www.nijhuisindustries.com/

Nijhuis Water Technology is een divisie van Nijhuis SAUR industries. Wij bieden de meest complexe en duurzame wateroplossingen voor duurzaam en veerkrachtig water- en energiegebruik wereldwijd. Ons doel is #missionwater. Wij reinigen afvalwater zo dat er weer schoon drinkwater van gemaakt kan worden. De overige stoffen zetten wij om in hulpbronnen (brandstof). Zo werken wij mee aan de circulaire economie en aan de toekomst van de wereld. Reduce, remove, reuse and recover: vermindering van de levenscycluskosten, verwijdering van vervuiling, hergebruik van water en warmte & terugwinning van energie en hulpbronnen).


Demcon

Web: https://demcon.com/nl/

Ons hart klopt voor techniek. We maken technologisch complexe systemen en producten waarmee we hét verschil maken voor uiteenlopende markten. Zo dragen we bijvoorbeeld bij aan betere gezondheidszorg en duurzame energiesystemen. Waar wij energie van krijgen? Innovatieve techniek ontwikkelen die een positieve impact maakt op de wereld. We starten met een blanco vel aan het systeemconcept. Om vervolgens te eindigen met een product dat de verwachtingen van onze klanten overtreft.


Van Keulen Interieurbouw

Web: https://www.keulen.com/

Alles wat we doen is gericht op één doel: de wensen van onze klanten tot in detail waarmaken. Wij beschikken over zeer uitgebreide productiefaciliteiten voor de bewerking van hout, metaal en kunststoffen. Hierdoor kunnen wij vrijwel elk interieurelement op maat produceren. Bij Van Keulen Interieurbouw geldt dan ook: maatwerk is standaard.


Nobian Industrial Chemicals

Web: https://www.nobian.com/nl

Een Europese leider in essentiële chemie

Nobian is een Europese leider in de productie van zout, essentiële chemicaliën en energie voor industrieën, variërend van bouw en schoonmaak tot farmaceutische producten en waterbehandeling. Dankzij onze geïntegreerde waardeketen en moderne productielocaties in Nederland, Duitsland en Denemarken, blinken wij uit in de veilige en betrouwbare levering van hoogzuiver zout, chlooralkali, chloormethanen en waterstof.

Wij hebben een sterke geschiedenis in zoutproductie, die meer dan 100 jaar teruggaat tot 1918, en wij hebben veel ervaring in ondergrondse energieopslag. Onze 1.600 medewerkers zetten zich elke dag in om veiliger, efficiënter en duurzamer te worden. Zo zorgen wij ervoor dat de essentiële producten van vandaag ons leven morgen blijven verrijken, met chemie waarop u kunt vertrouwen.


InWork Techniek

Web: https://inwork.nl/techniek/

Wij zijn InWork, de specialist in het verbinden van Young Professionals aan toonaangevende partners in de techniek. Als ambitieuze, flexibele en betrokken organisatie vinden wij kwaliteit en ontwikkeling van onze (aankomende) medewerkers erg belangrijk. Door hen opleidingen, trainingen en persoonlijke coaching te bieden, aansluitend bij hun ontwikkeling, helpen wij hen stappen te maken in hun carrière en ambities waar te maken.


Bronkhorst High-Tech

Web: https://www.bronkhorst.com/nl-nl/

Bronkhorst High-Tech B.V. is toonaangevend op het gebied van Mass Flow Meter / Mass Flow Controller technologie voor gassen en vloeistoffen, drukregelaars en verdampingssystemen.


Wagenborg Nedlift

Web: https://www.wagenborgnedlift.com/

Specialist in horizontaal, verticaal en speciaal transport.


Von Gahlen

Web: https://www.vongahlen.com/

Von Gahlen is al bijna vijftig jaar producent van afschermingsmiddelen voor de nucleaire geneeskunde. Onze producten en oplossingen worden wereldwijd toegepast in een bijzondere omgeving waar mensen in ziekenhuizen, universiteiten en laboratoria werkzaam zijn in de nucleaire geneeskunde.

Bij ons werk je in een innovatieve, wereldwijde markt. Omdat we een relatief kleine organisatie zijn maak jij, samen met je team, echt het verschil. Je kunt van grote betekenis zijn in unieke en omvangrijke projecten!

Als betrokken familiebedrijf kijken we naar persoonlijke competenties en luisteren we naar ideeën en suggesties. Vanuit een solide basis blijven we innoveren zonder concessies te doen in kwaliteit en betrouwbaarheid. Naast een heel plezierige werksfeer met ongeveer 90 collega's in Nederland (Zevenaar), ervaar je tevens de waardering van onze internationale klanten in verschillende werelddelen.


Boschman Advanced Packaging Technology (Semi conductor)

Web: https://www.boschman.nl/

Boschman is a high-tech, technology driven company, specialised in advanced back-end semiconductor packaging solutions. We are a privately owned business, headquartered in the Netherlands with a final assembly plant in Singapore.

We have a dynamic, involved and solution driven working environment, where expertise, teamwork and results are highly valued.


Powerspex Instrumentation

Web: https://www.powerspex.nl/

Powerspex is een technisch bedrijf, gespecialiseerd op het gebied van procesautomatiseringsoplossingen, vanaf haalbaarheidsstudie tot aan de engineering, paneelbouw, montage, inbedrijfstelling en nazorg. Naast energie oriënteert Powerspex zich ook op het maritieme en chemische marktsegment.

Voor de energiesector (biogas, energieopwekking, warmtedistributie en afvalverbrandingsinstallaties) worden diverse ontwerpstudies en simulaties uitgevoerd. Voor deze sector worden voor nieuwbouwinstallaties en bestaande installaties de automatisering ontworpen, geprogrammeerd en de besturingskasten geproduceerd.


VMI Holland

Web: https://www.vmi-group.com/

VMI (Veluwse Machinemachine Industrie) is een Internationaal bedrijf wat machines ontwikkelt voor de bandenbouw, farma, blik en zorg industrie. Wereldwijd 1600 medewerkers en in Epe ongeveer 950.


Thales Nederland

Web: https://www.thalesgroup.com/

Maak kennis met Thales
‘Building a future we can all trust’. In een wereld die steeds sneller, meer onvoorspelbaar en vol mogelijkheden is, heeft Thales grote ambities: jouw leven beter en veiliger maken. Met 80.000 talenten in 68 landen zijn we een van de grootste hightech-werkgevers op het gebied van Digital Identity & Security, Transportation, Space, Defence & Security en Aerospace. In Nederland werken zo’n 2500 collega’s, verdeeld over vier steden: Huizen, Delft, Eindhoven en Hengelo (hoofdkantoor).

Samen met kennispartners, klanten en leveranciers werken we aan radars voor marineschepen, cybersecurity-oplossingen, transportsystemen, communicatieapparatuur voor de landmacht, cryogene koeloplossingen en onderzoek & ontwikkeling voor radartechniek (in samenwerking met TU Delft). We spelen dan ook een leidende rol in de digitale transformatie, waarbij we ons focussen op kunstmatige intelligentie, big data & data-analyse, connectiviteit, mobiliteit plus het ‘internet of things’ en cybersecurity.

Onze cultuur en jouw carrière
We denken hier niet ín maar búiten hokjes en geven je graag alle ruimte. Dat betekent dat je hier geen baan krijgt, maar een carrière: jij bepaalt in welke richting je je wilt ontwikkelen! Daarbij vinden we de juiste work/life balance heel belangrijk. Gelijke kansen, inclusiviteit en een informele cultuur maken daarom een essentieel onderdeel uit van ons succes. Maar ook jouw gezondheid en geluk zijn voor ons erg belangrijk. Daarom bieden we je de flexibiliteit om te doen wat voor jóu goed werkt. Of dat nu parttime werken is, of werken vanuit huis, of de mogelijkheid om flexibel te zijn in je start- en eindtijden: we denken met je mee.

Onze cultuur is heel open. Van koffiedrinken bij onze interne Starbucks tot een ski-reis met onze internationale Young Employee Society en van interessante lunchlezingen tot een borrel met nieuwe medewerkers: je vindt hier voor ieder wat wils. En omdat jij zo betrokken bent en je inzet voor Thales, krijg je niet alleen een (heel) goed salaris, maar óók nog eens 40 dagen per jaar vrij. Echt waar. Dus, wat houdt je nog tegen?

Meer weten?
Dat snappen we! We horen graag van je: kijk op www.thalescareers.nl voor de meest actuele vacatures. Ondertussen up-to-date blijven van het laatste Thales-nieuws of bijvoorbeeld weten wanneer de inschrijving van onze traineeships weer begint?


AEMICS

Web: https://www.aemics.nl/

Elektronica is overal! Het bepaalt voor een groot deel ons dagelijks leven. Door toepassingen van elektronica worden steeds meer producten smart of nog slimmer gemaakt. AEMICS zoekt oplossingen voor complexe problemen in soft- en hardware en gaat mee met de ontwikkelingen in de wereld van elektronica!


Stork

Web: https://www.stork.com/en/netherlands

STORK: DAAR WIL JE WERKEN

STAGE - LEREN & WERKEN - TRAINEESHIP

Op zoek naar stageplaats, een leerwerkplaats of een traineeship? Bij Stork ben je aan het juiste adres! Wij verwelkomen je met open armen en bieden brede
opleidingstrajecten en tal van prachtige startersbanen!
Stork is een technische dienstverlener. Hiervoor hebben we mensen nodig die ons helpen om die projecten te realiseren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Afhankelijk van je
opleiding en voorkeur kun je aan de slag als bijvoorbeeld engineer, consultant, monteur, werkvoorbereider of lasser. Je kunt teams aan gaan sturen van monteurs die op projecten werken, je kunt ervoor gaan zorgen dat
iedereen goed ingepland staat, maar je kunt ook bijvoorbeeld ervoor gaan zorgen dat alles binnen de budgetten past, dat de juiste materialen besteld worden… Kortom, als jij een
technische baan kunt verzinnen, is de kans heel groot dat je die bij ons kunt uitvoeren!

Stork, is een toonaangevende leverancier van volledig geïntegreerde oplossingen voor operations, maintenance, modification en asset integrity. Simpel gezegd, wij zorgen er
voor dat fabrieken en technische installaties optimaal en veilig functioneren door ze aan te leggen, te onderhouden of te verbeteren. We noemen dit Asset Integrity Management.
Dit doen we vooral in branches zoals olie & gas, chemie, industrie, hightech, food & pharma en duurzame energie. Wereldwijd werken 17.000 werknemers, waarvan ruim 2.000 in Nederland, aan innovatieve
en duurzame projecten. Gebaseerd op onze kernwaarden, veiligheid, integriteit, teamwork, klantgerichtheid en vakmanschap, streven we er naar de maatstaf in onze sector te zijn.

Be the industry reference.
Every day. Everywhere.


Qmicro by Sensirion

Web: https://www.qmicro.com/

Qmicro is a passionate, innovative and intelligent company. With a team of eager and ambitious people, we create and test our own product line of high-tech gas analysis instruments - devices that can accurately measure and monitor gas compositions in industrial process environments. Thanks to the use of microchip technology, our gas analyzers are extremely small in size, making them fast and extremely efficient.  
 
Would you like to know more about our company? Come and visit us at the LED Bedrijvendag!
We are looking forward to meet you!‘


Ideeënfabriek - Van Raam

Web: https://www.vanraam.com/nl-nl

De Ideeënfabriek ontwikkelt innovatieve mobiliteitsoplossingen voor Van Raam Reha Bikes. Dit doen we door z.s.m. werkingsmodellen te prototypen, waarmee we testen (eventueel met eindgebruikers) en vervolgens door ontwikkelen. We hebben een eigen werkplaats tot onze beschikking om dit te faciliteren.


Tata Steel Ijmuiden

Web: https://www.tatasteeleurope.com/

Een leidend en duurzaam staalbedrijf waar iedereen trots op is, dat is onze ambitie. Daarom is Tata Steel begonnen aan de grootste omslag sinds zijn bestaan; we gaan staal maken op basis van waterstof. Om dit te laten slagen hebben we jou nodig! Talenten zoals jij die juist nú het lef hebben om te kiezen voor Tata Steel.Jij staat aan het roer van jouw loopbaan. Wij vinden jouw persoonlijke en  professionele ontwikkeling erg belangrijk en faciliteren jou hierbij graag!  Je krijgt vanaf de eerste dag direct veel verantwoordelijkheid.Ben je net (of bijna) klaar met jouw studie (hbo of wo)? Er zijn meerdere traineeships, graduate programma’s, stages en young professional rollen om in te starten. Neem contact met ons op om samen te kijken wat bij jou past. Maak jij samen met ons werk van de toekomst?


KITE Robotics

Web: https://www.kiterobotics.com/

Aangenaam. Wij zijn KITE Robotics. Nu op eigen locatie in Oldenzaal waar we de beschikking hebben over een kantoor inclusief test-lab én werkplaats. Wat wij doen? Wij maken gevelreinigingsrobots zodat gebouwen snel, veilig, duurzaam en tegen lage kosten gereinigd kunnen worden.


Nestlé

Web: https://www.nestle.nl/fabriek-nestle-nunspeet

In Nunspeet staat de enige Nestlé-fabriek van Nederland waar, onder andere, zeer gespecialiseerde babyvoeding wordt gemaakt. Ook Nestlé Health Science heeft hier een Nederlandse locatie.


Perron038

Web: https://www.perron038.nl/

Perron038 is dé plek voor de innovatieve maakindustrie in de regio. In het open innovatiecentrum in Zwolle werken we samen aan de toekomst van de high tech maakindustrie. Technici en bevlogen studenten werken samen, onderzoeken en experimenteren om technologische innovatie mogelijk te maken. Door continu te innoveren, te leren en te inspireren. Om samen de toekomst te maken.


Tecnotion

Web: https://www.tecnotion.com/

Tecnotion ontwikkelt en produceert lineaire en torque motoren welke wereldwijd worden ingebouwd in industriële toepassingen. Al bijna 30 jaar worden onze motoren gebruikt voor semiconductors, werktuigmachines, robotica en automatisering, wetenschap en display toepassingen.
Met 400 collega’s wereldwijd, waarvan ruim 200 op ons hoofdkantoor in Almelo, hebben wij unieke kennis in huis en bedienen wij het complete proces, van productontwikkeling tot serieproductie. Tecnotion is de meest vooraanstaande leverancier van zowel catalogus als klant specifieke motoren met wereldwijde verkoopkantoren en eigen productie locaties in Nederland en China.


Apollo Tyres

Web: https://www.apollotyres.com/nl-nl/contact-us/

Apollo Tyres Ltd is een internationale bandenfabrikant en het belangrijkste bandenmerk in India. Het bedrijf heeft meerdere productie-eenheden in India en een eenheid in Nederland en Hongarije. Het bedrijf verkoopt zijn producten onder zijn twee wereldmerken - Apollo en Vredestein - en zijn producten zijn verkrijgbaar in meer dan 100 landen via een uitgebreid netwerk van merk-, exclusieve en multi-product verkooppunten.


RIWO Engineering

Web: https://riwo.eu/

Wij zijn specialist in industriële automatisering, mobiele-, machine- en procesbesturing. We ontzorgen onze partners in het totale besturingsvraagstuk met moderne modulaire bouwstenen en op basis van langdurige samenwerkingen, waardoor partners sneller naar de markt kunnen!


ETC

Web: https://enritec.com/nl/

ETC is een innovatief hightechbedrijf, dat een scala van diensten aanbiedt in de energie- en industriële sector. Wij zijn wereldleider in het zoeken naar nieuwe en innovatieve technologieën die de wereld kunnen helpen bij de ontwikkeling van een duurzame en hernieuwbare energievoorziening.


Voort

Web: https://www.voort.com/

Bij Voort draait alles om groei en vooruitgang. Om werkgeluk, waarbij mensen echt het verschil maken. Daarom gaan we voor de perfecte match tussen professional en opdrachtgever. Al 20 jaar zijn wij specialist in de civiele techniek, bouw, installatietechniek, geo-informatie, industrie en high tech. Wij weten wat we doen én hoe de perfecte match tussen professionals en opdrachtgevers ontstaat. Bij Voort werken technische professionals binnen diverse vakgebieden. Ontdek welke technische baan en welk vakgebied jouw hart sneller laat kloppen.


NieuweWeme Group en Smartgrid

Web: https://www.nieuweweme.nl/

BUILDING A BETTER TOMORROW
SmartGrid en NieuweWeme zijn onderdeel van Koolen Industries en daarmee in staat duurzame projecten en producten te ontwikkelen en te produceren. De ambitie van is groot en biedt als één van de weinige marktpartijen een totaalpakket met innovatieve nieuwe producten aan voor o.a. energie opslag, laadpalen en waterzuivering, met alle voordelen voor de klant van dien en is daarmee uniek in Nederland en de regio. Met onze collega’s werken we iedere dag aan hetzelfde doel: samen met onze opdrachtgevers tot betrouwbare oplossingen komen die een bijdrage leveren aan een betere en schonere wereld.


Zeton

Web: https://www.zeton.com/

Zeton realiseert pilot plants, demonstratie plants en kleine modulaire skids. Daarbij maakt Zeton gebruik van een maatwerk aanpak waarmee wij in staat zijn om de
uitdagende eisen van onze opdrachtgevers om
te zetten in hoogwaardige, op maat gecreëerde
systemen.
Iedere installatie wordt naar klantwens gerealiseerd.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van de laatste innovaties in proces-ontwerp, meet-en regeltechniek en de hoogste veiligheidsstandaarden. Van idee tot ontwerp,
bouw en oplevering op de locatie van de
opdrachtgever.
Met meer dan 170 collega’s ontwikkelen en bouwen we pilot plants voor chemische toepassingen en als je
bij ons komt werken, ben je daar van het begin tot het eind bij betrokken. Bij het ontwerp dus, maar ook bij de bouw. En dat maakt een baan bij Zeton, in tegenstelling tot veel andere bedrijven, echt
uniek.


Voortman Steel Group

Web: https://www.voortmansteelgroup.com/

Wie zijn wij?

Gedreven door techniek, met aandacht voor de mensen die het doen; zo werken we bij de Voortman Steel Group. We zijn een mensenbedrijf waar iedereen de ruimte krijgt zichzelf te ontwikkelen. Waar we met passie werken aan de mooiste staalconstructies en machines. Waar we meedenken met de klant en samen zorgen voor een optimaal resultaat. Waar we verantwoordelijkheid voelen voor ons werk en waar ondernemerschap de boventoon voert. Waar we jongeren de kansen en ondersteuning bieden die ze nodig hebben het vak te leren. Bij Voortman Steel Group staan we met beide benen op de grond, met onze blik gericht op de toekomst.

De Voortman Steel Group bestaat uit twee divisies met elk hun eigen kracht en specialisme: de Machinery divisie en Construction divisie, met Voortman Steel Machinery B.V. en Voortman Steel Construction B.V. als belangrijkste werkmaatschappijen. Binnen ons bedrijf voeren nuchterheid in combinatie met vakmanschap en de passie daarvoor de boventoon. Beslissingen nemen, kunnen we snel. Heb je een goed idee en levert het wat op voor de klant? Voer het dan vooral uit! Als je het niet probeert, kom je ook niet verder. Ondernemerschap zit ons in het bloed. En dat merk je, dat voel je en zie je; waar je je ook in ons bedrijf bevindt.

Samen leren

Hard werken en plezier hebben in het werk zijn essentieel voor onze bedrijfscultuur. Wij bieden je een actieve rol in één van onze vele technische projecten. Je krijgt van ons alle ruimte voor eigen initiatief en we helpen je waar mogelijk om je stage of afstudeerperiode succesvol te laten verlopen. Daarnaast leren we ook graag van jouw frisse blik op ons bedrijf. We organiseren tijdens je stage- of afstudeerperiode meerdere bijeenkomsten waarbij directie en studenten kennismaken en ideeën met elkaar uitwisselen.

Na je studie

Je zult niet de eerste Voortman-medewerker zijn die na zijn stage of afstudeerperiode bij ons blijft werken. Wij gaan graag met je in gesprek over hoe jij je verdere loopbaan binnen ons bedrijf voor je ziet. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers graag bij ons werken en bieden ze daarom graag mogelijkheden voor hun persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden ambitieuze starters diverse mogelijkheden op dit gebied. Zo kun je deelnemen aan ons traineeprogramma en kunnen we samen een loopbaanplan opstellen.


YER

Web: https://www.yer.nl/

YER is een internationaal arbeidsbemiddelingsbureau voor vaste en tijdelijke functies, gericht op professionals met een Bachelor-, Master- of PhD-titel. In Nederland hebben we 9 kantoren en daarnaast zijn we ook gevestigd in de Verenigde Staten en België. We zijn al sinds 1987 actief in de arbeidsbemiddeling en inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende internationale speler voor de invulling van zowel tijdelijke als vaste functies.

We stellen de wensen en ambities van onze kandidaten en opdrachtgevers altijd centraal en zorgen voor de ideale match. Onze consultants zijn ervaren en gespecialiseerd in één of meerdere functiegebieden of branches. In combinatie met hun persoonlijke betrokkenheid, zijn zij een uitstekende carrièrecoach voor kandidaten om hen te begeleiden bij het maken van een volgende stap, in elke fase van hun carrière (van ambitieuze starter tot ervaren director). Voor onze opdrachtgevers zijn de consultants een professionele sparringpartner en adviseur voor alle wervingsvraagstukken.


KENC Engineering

Web: https://kenc.nl/

KENC Engineering is een echt Twentsch ingenieursbureau gevestigd in Oldenzaal. Met een hecht team ontwerpen en bouwen wij al 20 jaar grote, unieke tools voor de wereldwijde offshore industrie. Op dit moment zijn wij onze ambitieuze groeiplannen aan het uitrollen en daar hebben wij jouw hulp bij nodig!


Allseas Engineering

Web: https://allseas.com/

Allseas, with its headquarters in Switzerland and central engineering and project management office in Delft and office in Enschede, is a world-leading contractor in the offshore energy market. Experts in the design and execution of large and complex offshore projects, we are constantly pushing the boundaries of technology. Designed and optimised in-house, our versatile fleet of specialised vessels operate worldwide, equipped with the most advanced equipment and systems.

Allseas specialises in four core activities: offshore pipeline installation, heavy lift, deep-ocean polymetallic nodule collection and river waste collection.

At Allseas, we dare to pioneer. We strive for new opportunities and give each other the freedom to innovate. We continuously develop new techniques and applications to stay ahead in an ever changing industry. This requires people with creativity and a can-do attitude. Do you dare to look beyond the possibilities of today and foresee the needs and technical possibilities of tomorrow?

If you have the courage to look beyond the possibilities of today and foresee the needs and technical possibilities of tomorrow, we have a wide range of career opportunities to offer across a variety of disciplines. Do you have trust in your own vision and the courage to pursue it? Then join the pioneers and bright minds at Allseas.


Wepro

Web: https://wepro.nl/

Wepro is een ingenieursbureau met vestigingen in Almelo, Leusden, Meppel en Wageningen. Daarmee bieden we landelijke dekking met regionale binding, zodat we de kwaliteiten van onze collega’s kunnen verbinden aan de projecten van onze opdrachtgevers. Samen met onze technische specialisten ondersteunen wij dagelijks toonaangevende opdrachtgevers op locatie.

Onze technische specialisten zijn op diverse terreinen inzetbaar. Bij Wepro stellen we onze mensen centraal en daardoor verbinden zij zich graag langdurig aan ons. Zij krijgen volop kansen om zichzelf te ontwikkelen. Groei en ontwikkeling staan bij ons voorop.


Bilfinger Tebodin

Web: https://www.tebodin.bilfinger.com/nl/

Sta jij aan het begin van jouw carrière en ben je op zoek naar een uitdagende stage of afstudeeropdracht?

Maak dan kennis met Bilfinger Tebodin!
We werken aan maatschappelijk relevante (engineering) projecten die iedereen aangaan. Zo werken we voor toonaangevende klanten binnen zeer uiteenlopende industrieën. Denk aan: olie en gas, voedingsmiddelenindustrie, chemie en farmacie. Ook leveren wij een actieve bijdragen aan de energietransitie die gaande is om de klimaatdoelstellingen te behalen. Volop variatie dus!
Onze engineers worden ingezet voor consultancy, engineering, projectmanagement, inkoop en constructie managementservices, in projecten vanuit onze eigen kantoren of bij onze klanten op locatie. Kortom: alles wat nodig is om een engineeringproject tot een succes te maken. Wij zijn Bilfinger!

En jij?
Wil je onderdeel uitmaken van een organisatie die dagelijks werkt aan het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de industrie? Wil je graag werken aan projecten die de impact van de industrie op het milieu en klimaat reduceren? Werk je graag in een informele cultuur met multidisciplinaire teams samen om interessante en uitdagende projecten te realiseren? Wil je werken in een organisatie waarin je jezelf snel kan ontwikkelen door opleidingen, coaching en regelmatig nieuwe uitdagingen? Dan passen wij bij jou!


Polaroid

Web: https://www.polaroid.com/careers

Polaroid Film BV (locatie Enschede) is de enige productielocatie in de wereld waar de direkt klaar (instant) foto nog steeds geassembleerd wordt. Wereldwijd heeft Polaroid in 2022 bijna 9 miljoen pakjes film geproduceerd en verkocht. Om ons machine park in tact te houden als ook de kwaliteit te blijven verbeteren vande foto, komt Polaroid graag in contact met studenten van meerdere technische en / of chemische opleidingen in contact!

Zie ook: https://www.polaroid.com


Technology Twente

Web: http://www.technologytwente.nl/

Technology Twente in Hengelo is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd en gecertificeerd (ISO 9001, AS9100 (Aerospace) en ISO 13485 (Medisch)) in de precisievervaardiging van hoogwaardige metalen draai- en freesdelen. Technology Twente produceert en assembleert complexe, fijnmechanische componenten voor de hightech industrie zoals Semicon, Defensie, Lucht- en Ruimtevaart, Medisch, Olie & Gas en de Machinebouw.

Binnen onze missie staat klantgerichtheid centraal, met een duurzame partnerrelatie als uitgangspunt. Er werken bij Technology Twente bijna 50 medewerkers en wij hanteren een no-nonsense communicatiestructuur intern en met onze relaties, waaronder een snelle responstijd, flexibiliteit en het ontzorgen van onze opdrachtgevers.

Naast een groep van zeer gemotiveerde en ervaren vakmensen heeft Technology Twente de beschikking over een modern geautomatiseerd computergestuurd machinepark en een goed geoutilleerde meetkamer. Juist deze combinatie van klantgericht denken, vakmanschap, techniek en kwaliteit maakt dat Technology Twente niet alleen moet worden beschouwd als producent maar vooral als partner. Door te blijven investeren in kennis en de nieuwste technieken, heeft zij zich ontwikkeld tot een betrouwbare en vooruitstrevende partner voor de hightech industrie, op zowel regionaal als internationaal niveau. Ondertussen werken we hard aan een digitale fabriek en zijn we ervan overtuigd dat we een papierloze organisatie kunnen realiseren.


Beckhoff

Web: https://www.beckhoff.com/nl-nl/

Beckhoff realiseert open automatiseringssystemen op basis van PC-based besturingstechniek. Het productengamma omvat de belangrijkste gebieden van industrie-PC's, I/O- en veldbuscomponenten, aandrijftechniek, automatiseringssoftware, automatisering zonder schakelkasten en hardware voor de industriële beeldverwerking. Voor alle gebieden staan productlijnen ter beschikking die als afzonderlijke componenten of in groep als een volledig, op elkaar afgestemd besturingssysteem fungeren. Onze New Automation Technology staat voor universele en branche-onafhankelijke besturings- en automatiseringsoplossingen die wereldwijd in de meest uiteenlopende toepassingen – van de CNC-gestuurde werktuigmachine tot de intelligente gebouwbesturing – worden ingezet.


Abbott

Web: https://www.nl.abbott/

Ons doel is de wereld te verbeteren door mensen te ondersteunen met de nieuwste technologie op het gebied van gezondheidszorg. Of het nu gaat om het verhelpen van de pijn bij een vingerprik voor diabetespatiënten, om patiënten met artsen te verbinden die realtime gegevens over hun hart kunnen verstrekken, om het verlichten van bewegingsstoornissen en chronische pijn, of om het testen van miljoenen bloeddonaties over de hele wereld zodat we een voorraad gezond bloed hebben. Bij Abbott willen we u helpen zo veel mogelijk uit het leven te halen.


Hollander Techniek

Web: https://www.hollandertechniek.nl/

Samen met onze ruim 550 enthousiaste en gedreven medewerkers zorgen wij ervoor dat uw onderneming nooit stil komt te staan én kan blijven groeien. Of het nu gaat om comfortabel en veilig wonen, werken of recreëren: onze medewerkers nemen de tijd zich te verdiepen in uw bedrijfsproces. Zij hebben namelijk van hun passie hun werk gemaakt. Wij geloven in de kracht van samenwerken.

Als technisch dienstverlener realiseren wij oplossingen voor onze klanten in verschillende markten. Van duurzame technische installaties tot data-driven oplossingen. Onze ambities zijn grenzeloos.

Samen werken aan veilig werken - Iedereen elke dag veilig en gezond van en naar huis, dat is ons doel. We streven continu naar maximale veiligheid. Dit doen we door de risico’s in ons werk te minimaliseren, toe te zien op elkaars veiligheid, elkaar aan te spreken op onveilig gedrag en passende maatregelen te nemen.


TechNikkels

Web: https://www.tech-nikkels.nl/

TechNikkels is een innovatieve machinebouwer. We zijn de producent en bouwer van de ideale flexibele afvul- en verpakkingslijn. We ontwerpen de machines zelf, ontwikkelen de software in huis en assembleren de machines in Holten, Overijssel. Daarnaast zijn we erg sterk in het verlenen van traditionele en digitale services.


Machinefabriek Boessenkool

Web: https://boessenkool.com/

Meest Innovatieve Machinefabriek van Nederland:
Machinefabriek Boessenkool B.V.
(Osse Equipment Manufacturing Group)
Wij zijn een machinfabriek en groot verspaner, maar daarnaast ook machinebouwer en maken middels een aantal spin-offs onder andere ook Vliegwielen, Recyclingmachines voor spuitbussen, Mega Drones en Elektrische Tractoren. Veel van onze producten dragen bij aan de energietransitie en een schoner milieu!

Mogelijk gemaakt door