Supplier Engineer

 Bronkhorst

Supplier Engineer

  • Geplaatst op 29 apr. 2022
  • Bronkhorst
  • Vaste dienstverband

Wij zijn specialist in nauwkeurige meet- en regelapparaten voor gas- en vloeistofdoorstroming. Onze instrumenten worden wereldwijd geleverd aan markten in onder meer chemie, metaal, glas, energie, voeding en de medische industrie. Voorbeelden van deze toepassingen kun je vinden onder https://careers.bronkhorst.com/over-bronkhorst/.
Je komt te werken in het Supplier Engineering team, dat onderdeel is van de afdeling Supply Chain Management. Op dit moment bestaat het team uit vijf collega’s. Vanuit jouw functie kom je in contact met alle afdelingen binnen Bronkhorst. Je werkt bovendien nauw samen met collega’s uit R&D, Engineering, Supply Chain Management, Operations, QESH en IGI (Incomming Goods Inspection) en Core Technology.

Stage of (bij)baan?

Baan

Relevante opleidingen

Werktuigbouwkunde
Mechatronica
Technische Natuurkunde
Elektrotechniek

Wat wordt er verwacht?

Wat verwachten wij van jou?
HBO werk- en denkniveau, met een opleiding in de richting van bijvoorbeeld Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Technische Bedrijfskunde, Industrial Engineering of Product Engineering
Je hebt kennis van en/of interesse in Lean Manufacturing (met tools als 8D, FMEA, Pareto en 5S, statische technieken en Lean Six Sigma)
Je beschikt over een Green Belt certificaat of bent bereid deze te behalen
Ervaring in leverancier audits zijn een pré
Interesse in projectmanagement

Wat wordt er geboden?

Als Supplier Engineer vorm jij de technische schakel tussen Bronkhorst en de leverancier. Samen met het Supplier Engineer team ben je verantwoordelijk voor het borgen van een technische en kwalitatief hoogwaardigde Supply Chain, die Bronkhorst in staat stelt producten te vervaardigen die aan de eis of wens van de klant voldoen. Hiervoor stel je keuringsparameters vast voor de inkomende keuringen en ben je betrokken bij het vrijgeven van product-/leverancierscombinaties. Door het begeleiden van (kwaliteits)verbeteracties en het up-to-date houden van KPI’s en kwaliteitsdocumenten voor leveranciers draag jij bij aan het waarborgen van de kwaliteit van de ingekochte componenten. Je legt regelmatig bezoeken af aan onze leveranciers en voert periodiek technisch overleg met ze. Onze leveranciers zijn met name bedrijven die zich richten op verspaning, elektronica en sensorproductie.
Als Supplier Engineer ben je in staat de belangen juist in te schatten in het contact met leveranciers en R&D omtrent produceerbaarheid. Je neemt deel aan projecten en treedt op als projectleider bij nieuwe ontwikkelingen vanuit Innovatie. Het meedenken over nieuwe ontwikkelingen, het oplossen van technische problemen en het leveren van een bijdrage aan de inhoud van (werk)procedures en documenten zijn tevens belangrijke aspecten in deze functie.
Naast een loopbaan in een innovatieve en stabiel groeiende organisatie vinden wij het belangrijk dat jij je mogelijkheden optimaal benut. Dit altijd met aandacht voor een gezonde werk-privé balans. Daarom bieden wij training en scholing zodat je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen en kun je rekenen op goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Telefoon en laptop zijn onderdeel van deze functie.