Verenigingen

S.V. Archimedes

In 2011 is de studievereniging SV Archimedes opgericht voor de studenten van de studie Werktuigbouwkunde aan de hogeschool Saxion te Enschede. Inmiddels vertegenwoordigd de vereniging de studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen, Chemische Technologie en Mechatronica aan de hogeschool Saxion te Enschede. Ondertussen heeft de vereniging meer dan 700 leden, verdeeld over de verschillende studies.

Archimedes heeft vooral als doel om de studie op een leuke manier aan te vullen door het organiseren van studie-gerelateerde activiteiten. Daarnaast worden ook niet studie-gerelateerde activiteiten georganiseerd, zodat de studenten elkaar ook op een andere manier leren kennen.
In het kader van het aanvullen van de studie worden er regelmatig bedrijfsbezoeken en activiteiten zoals de bedrijvendag georganiseerd in samenwerking met het bedrijfsleven en de opleiding.
Link: https://www.svarchimedes.nl

S.V. Watt

Studievereniging Watt is de studievereniging voor Technische Natuurkunde, Elektrotechniek, Technische Informatica en Nanotechnologie op het Saxion te Enschede. De vereniging is vernoemd naar de Schotse uitvinder en ingenieur James Watt, die onder andere de destijds net ontwikkelde stoommachine dusdanig verbeterde dat deze effectief gebruikt kon worden.

S.v. Watt heeft als doelen het behartigen van de belangen van de leden; het bevorderen van de interesse in alle onderliggende opleidingen; en het bevorderen van de contacten tussen de studenten. Ook wil de studievereniging leden met andere natuurwetenschappers en de maatschappij in contact brengen.

Dit streeft de vereniging sinds de oprichting (13 juni 2005) na. Sindsdien maken leden op een leuke manier kennis met de mogelijkheden die de onderliggende studies tijdens en na de studie biedt. Dit doen wij onder andere door het organiseren van interessante excursies, lezingen en studie-middagen alsmede door het houden van gezellige borrels.
Link: https://svwatt.com/

S.V. Oxytoc

S.V. Oxytoc is een studievereniging voor de laboratoriumgerelateerde studies van Saxion Enschede.  Hieronder vallen de opleidingen Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) en Chemie (CH). Beide studies zijn van de academie Life Science, Engineering en Design (LED). Studievereniging Oxytoc is opgericht op 23 september 2013.  Ieder jaar wordt een bestuur gevormd door actieve en gemotiveerde leden binnen deze studievereniging. 

Het doel van S.V. Oxytoc is het organiseren van relevante activiteiten die betrekking hebben op de opleidingen zoals bedrijfsbezoeken, gastcolleges, en excursiedagen. Ook organiseren wij niet-studie gerelateerde activiteiten zoals de introductieweek, themaborrels en lasergamen. S.V. Oxytoc tilt door haar bijdrage studeren op een leuke wijze naar een hoger niveau
Link: https://svoxytoc.nl

S.V. IDent

Studievereniging IDent is een vereniging die als hoofddoel heeft het behartigen van de studiebelangen van de studenten van Crime Science en Forensisch Onderzoek. Er worden meerdere keren per jaar interessante lezingen en excursies georganiseerd die betrekking hebben tot de opleiding. Zo hebben wij een lezing gehad van Frank van de Goot, Metta de Noo en Lucia de Berk en  zijn we op excursie geweest naar de Bergings- en Identificatie Dienst en de gevangenis. Daarnaast is het ook mogelijk om bij ons bijlessen te volgen en kunnen wij ook helpen bij het zoeken naar een stage- of afstudeerplek.

Naast alle interessante en studie gerelateerde activiteiten is er bij sv. IDent ook ruimte voor ontspanning. Zo zijn we naar Bounz geweest, zijn we wezen bowlen en hebben we de jaarlijkse IDent Barbecue. Ook hebben we elke maand een borrel waarbij iedereen gezellig bij kan praten en organiseren wij elk kwartiel een thema feest.

Al dit moois wordt mogelijk gemaakt voor en door studenten. De vereniging is één en al gezelligheid en iedereen is altijd welkom! Zowel eerste- als ouderejaars zijn altijd van de partij en dit zorgt er voor dat er veel contacten worden gelegd.
Link: https://sv-ident.nl

Mogelijk gemaakt door